Wednesday, 18 September 2013

MInggu kedua

Assalamualaikum~

Dah msuk minggu kedua di UiTM Puncak Perdana. Everything goes well walaupun kadang2 kelam kabut sikit. Minggu first memang dah langgar semua kelas. Alih-alih minggu kedua pun TER-skip satu kelas.*nampak tak TER kat situ. Bukan sengaja oke. Tersalah tengok jadual punye pasal.*grrrr~gerammm nih. Aku mati2 ingat kelas BEL tuh tghhari,so aku yg ber-weekends kt uma suh la ayh hanta esok harinya,alih2 kelas pagi. Memang kelaut semua. Plus budak kelas aku kata,aku takde jodoh nak jumpa lecturer tuh sebab minggu depan dia nak pergi haji so ganti lecturer lain.. *heshhh~nampaknye tak sempat la tiup2 dulu :P
Btw here,lepasan diploma bercampur kelas dengan budak2 lepas matrik/stpm bercampur kelas. So,honestly I hate the gap between us. Bukan apa,tapi tiap kali aku masuk kelas,yg stpm/matrik sume dok belakang dgn geng2 dyorg and yg dip tuh sume dok depan2 dengan geng2 dyorg.. Ouhh kemonn2,bwk bergaul beb.. Aku rasa taraf kita same je.. And yg stpm/matrk tuh kdg2 yg aku meluat berlagak amcam senior plak. Tau la korang dah lama masuk,dah tau selok belok,dah tau lecturer tp agak2 la..Tapi-tapi-tapi gua bukan nak mengutuk kt sini,just nak cakap 'Hi!bole kenal?' :) *serious ni :)

So far,tak jumpe lagi pengganti Mr ni. *hahahaa!tetiba an :P andddd...for third language aku amek arab. *ya ampunnn... Ustaz tuh masok2 kelas terus bantai cakap arab ingat aku paham? memang ternganga la aku. Aku rasa macam semua subject sem ni aku tak minat kecuali CATALOGING! hohohoo!tuh je yg aku suke.. Tapi kena beli AACR bari RM150 plak.The original one,time diploma lecturer aku dulu guna yg photostat je plak. *adeyy,payah sikit r tuh. Duit tak masuk lagik ni :S Papepun doa doa kan la aku dapat tempuh alam ijazah ni .*acheche,ayat tak bole blah.. LAGI SATU! aku mohon biasiswa JPA. Doa doa kan aku dapat ea ? Aamiin~ Semoga murah rezeki korang. Oke chau!

Wassalam~

2 comments: