Thursday, 12 September 2013

Hello Puncak Perdana

Assalamualaikum~ 

*oke ke-busy-an membuatkan blog berhabuk selama seminggu*
SO,here am I in UiTM Puncak Perdana which majority batch Segamat pun dapat sini.Mula2 sampai pergi kolej nak dafta,so kteorg dapat duduk kolej Jasmine which bercampur lelaki and perempuan. Blok lelaki berhadapan dgn blok perempuan. Jadinya setiap tingkah laku kena berjaga sebab bukak pintu balkoni je nampak budak2 laki dekat balkoni dyorg =.=
 
ella_mixzy
Fakulti Pengurusan Maklumat
Inilah fakulti yan abang aku gelak2 kan.Dia cakap macam gudang Mydin. *eh2,tau la dia dulu dapat main campus kt Shah Alam tuh.Sabo jela kite~

ella_mixzy
Ini housemates,Zati ngn Kak Jah.Budak Segamat jugak dulu tp lain kelas.Dapat serumah.Dalam rumah ada 8 orang.2 orang Sarawak Leney dgn Atul,2 orang Terengganu Sakinah dgn Mek. Lagi sorang Kak Im,dulu budak Segamat jugak. Semua sama fakulti cuma lain kos kecuali Mek,dia Fakulti teater.Ramai2 ni,kalau Mek bercakap aku kena menghayati sikit sbb tak paham. hahaha.. *pehh,loghat dy pekat betul,cakap laju plak tuh. Kadang2 sampai 3 kali dia kena repeat sbb aku tak paham.Tapi best la sbb baru first day semua dah bole bergaul and ngam.So takde la nak masam2 muka kan.

ella_mixzy
Model 1
Model kat atas tuh Zati oke.hehe~ Dia housemates merangkap roomates aku.Tapi dia lagi terer la course system,gua library je :P Aku dapat bilik 2 orang,so yuran kolej up sikit la.Kat uma ni ade bilik 4 orang dgn 2 orang.Yang specialnya bilik kiteorg meja study dalam bilik.Yang bilik lain semua dekat luar.So,dapat bayangkan ea kesempitan bilik2 lain tuh~

ella_mixzy
Model 2
Model kedua ni nak tunjuk katil je tp tgh menuang air plak.haha..Aku duduk katil atas,yg cadar paling comel tuh.hahaa.. Walaupun aku lagi 'comel' dari Zati tapi biar la aku tido atas sbb zati ni mmg dari diploma kalau dapat katil atas maka atas lantai la tempat tido dy.Hahaa..Kita kena manfaatkan katil yang ada ye :P

ella_mixzy
Ini hall kiteorang. Ni la meja2 study yang tak muat dalam bilik semua letak luar.Btw,nampak pintu  tuh kan?*yang belah kanan ea,yg belah kiri tuh toilet. Itulah balkoni yg kalau kua je terus menghadapt balkoni lelaki. Yang duduk meja ujung tuh kalau study mmg bole nampak la orang berhadapan. Meja hujung tuh meja Kina so dia pun kalau duduk kt meja siang2 kena la bertudung macam nak ke kelas. *aurat beb :)

So,overall rasanya ni serbe sedikit pasal kolej aku. Not yet fakulti sbb minggu ni tak jejak kaki kt kelas lagi.Hahaa.. Secara jujurla AKU RINDU SEGAMAT. *hehee~malu nak cakap. Dulu tak sabar nak tinggalkan Segamat skarang bila dah dapat sini,rasa macam 'err!tak bestnyee'.. Tapi maybe belum selesa kot. Wait till next week kite tgk camne oke.

Btw,next week start pergi kelas and hopefully all going to be fine :')   
Selamat ber-study UiTM's :)

p/s:aku tak tau cara nak balik rumah ni,so I'm still stuck in Puncak now :'(

Wassalam~

No comments:

Post a Comment