Saturday, 31 August 2013

Angah baik :D

Assalamualaikum~

oke hari ni bodek angah bawak g jalan2..*eleh,bukan jalan mana pun,area somban gak :P Tu pun sbb dah teman dy pergi kenduri rumah kawan dy dekat Pilah. Ajak angah singgah TBR sbb nak beli seluar slack tp dah sampai kelain beli nya.
...
...
...
...
...
 Tadaaa!! 

So...actually aku tak suka sgt beli baju sbb susah cari size. Almaklumlah org yg ''comel'' mcm aku ni ade je yg tak berkenan di hati. haha.. *oke,baca betul2 k,comel tuh disertakan dgn inverted comma. Kaler purple kau nokks. Sayang uitm btl mak nokks :P Then bila balik umah kena bebel beberapa saat sbb suruh beli seluar,aku beli baju. and selipar.. *ala,baju ni 22 hengget je mak,slipa plak 8.90 je. I nak pakai barang mahal uolls. tak mampu lgk :P hehe..

Then,singgah Giant Senawang,bodek angah beli beg ni.hehe~ ThankYou angah. Time bergaji ni jelar pun ko nak kena belanja adek ko yg tgh ke-kering-an ke-wang-an ni. Actually dh beli dah beg time pergi dgn ayah hari tuh tp konon2 alasan yg tuh beg besar,ni beg kecik. heshh~Mana la aku selalu tak kena bebel percuma.Membazir! But, pretty what! right?hahaa..

Oke,then pergi Tesco beli air ni.Actually aku nak bg tau,aku skarang minum air ni..

....
....
....
....
....

V'asia
Ala..alaa..bg chance r gua nak rasa jadi kurus jap. Btw,aku saja je try minum air ni,V'asia orangeslym collagen :) Sebab rasanya ada rasa oren,tak mcm sesetgh air slim tuh dah la bau kuat,nak minum pun kena tutup hidung,then siap muntah2 lgk. *xpena try jenama len pun b4 ni,dgr org komen je. So,bg yg tau and pernah minum air ni,mesti korang dah bole agak berapa berat aku.. shhhhh~ diam2 oke,yg minum air ni je tau :P anyway,ni pun aku pau duit angah gak.aku beli utk sebulan terus utk guna bawak kolej nnt.haha.again! thanks angah :) Tp tak semua la guna duit angah. 50 hengget je.Harga air ni 35,hari tuh aku beli,abg tuh bg 30,td aku beli dy bg 28. Heshh~mak cakap aku ni selalu berangan nak kurus,tp makan tak benti,dok uma tido je..exercise tanak. *adeyyy,kemonnn mak bg r semangat sikit :P hehehe~ 
Btw,doa kan la aku berjaya tunjuk kelainan sikit bila minum air ni.Untong2 Mr boleh jatuh chenta ngan aku.keh3~

p/s: Mr tuh crush aku since diploma. Tapi sama baya la.aku kot bole nak crk lgk tua dr aku. *eh demand plak. oke bye!

Wassalam~

Friday, 30 August 2013

Assalamualaikum~

Hari ni mem-busy kan diri tolong edit blog penulis cilik si Wawa ni ha..*err~cilik ke?haha.Bukan ape,si Wawa ni suke sgt menulis,and nak jdk novelis katenye :P Bole la skodeng2 blog dy lepas ni ea.huhuu~ Dia kata dy suke blog tuh..hahaa..Thanx for the compliment makcik oi :P

Urmm..kalau countdown ni almost seminggu je lagi nak masuk U balik.. Adeyy2~ Tetiba rasa cam tak puas lak cuti lbh kurang 4 bulan.huhuu.Barang 1 hape pun tak kemas lagi. *oke tipu,baru 2% je. Tapi kire byk lgk lar an tak kemas. Kalau nak ikotkan bankrup jugak masuk sem ni.Sbb pinjaman tak masok lgi.Btw,I dh nekad uolls tanak pinjam ptptn.Bukan apa,bole je pinjam,mmg dr along,ke angah ke abang sume pinjam pt,tp nk membayar nye lotih nnt. Orang cakap 'elehh pinjam jelar nnt kelas pertama takyah bayar'.. Hekelehhh igt nak dapat kelas pertama cam makan main candy crush ke :p *ouh ade yg sentap?hahaa.. Alaa..tak kesah la pinjam mana2 pun,asalkan byr balik.Jangan tak bayar dah la. Kena soal mati nnt.

So,dah comfirm dafta kolej Isnin 9hb nnt.So mintak2 la dapat. Anddddd mintak2 la housemates yg oke. Tak sanggup nak serumah dgn yg perangai yg tah cam pape.huhu.What else nk tulis ea?huhuu~ Tahla,malas nk merepek dah.. Esok nak beli belah utk masuk sem. Buat muka kesian dekat Angah sbb duit takde kan.hehe.. chauu!

Wassalam~


Thursday, 29 August 2013

Start all over again ;)

Assalamualaikum~

Halooo hye!I'm back! *hahaa~mcm la retis sgt kan. Btw,ni blog baru aku. Blog lama dah delete setelah mendapati tiada kematangan didalamnya.*tlg rajen2 kan diri sebarkan2 ea. But actually menyesal jugak la delete blog lama tuh.Since habes skola kot melahirkan blog tuh sampai la half of diploma and I decide to delete it. and NOW...
...
...
...
...
...
...
 
*macam la suspen sgt*

Actually,aku nak masuk degree dah. a week to go. Alhamdulillah la diploma berjaya dihabiskan walaupun tak dapat macam apa yg aku target masa mula2 masuk dulu. But still grad with 'TS'. *budak UiTM je kot tau TS tuh apa.. Nak ANC tak mampu plak,1 sem kecundang dgn beza 0.02 lagi. Tapi takpe la. Tula namanya takde rezeki. Dah dapat plak sambung degree,kira bersyukur la sangat kann :)

Btw,first post ni percubaan je,terlebih menaip plak. Before that thanks to all blogger yg buat tutorial blog sampai terhasilnya blog aku ni ha. Walaupun tak chantek,tapi jasa kalian akan ku kenang. *chechechee.. Byk sgt la sampai tak dapek den nak credit to sorang2.Thanks btw :)
See yah on next post  ;)

Wassalam~