Wednesday, 27 November 2013

Luahan #2

Assalamualaikum~
Ya, aku memang tak sempurna.Tapi kena ingat,kau pun sama.
*aku ni asal ber-blogging je nak meroyan.
Tapi hakikatnya,itulah yang selayaknya.heshh..
Wehhhh,aku stress dengan kawan2 aku dekat sini. Aku dah la cukup stress dengan subject yang tak paham2, dengan test melambak-lambak, dengan due date assignment and dengan final nak dekat lagik. AND dengan kau yang nak menambah bengang aku lagik. Kau dh stress,sorang2 je bole?Aku bole terima kalau kau nak luahkan dekat aku,sebab dah nama pun kawan kan,tapi berbeza bila kau lepaskan stress kau tuh kat aku. *eh!kau ingat aku ape? patung? tiang letrik? grr! Bila aku dah hormat kau,kau hormat la aku balik. Jangan aspect orang je kena hormat kau tapi kau? Layan orang macam sampah! Kau cukup perfect?? Orang je ke kena paham kau?Kau tak payah paham orang? TOLONG lah, minta tolong dengan orang.Aku tak kesah kau minta tolong aku.Tapi aku kesah bila kau bagi arahan dekat aku. Kau pehal nak push2 aku plak?tak bole sabar? Nak mati esok ke? Yet, ape kau dapat burukkan aku dekat orang? Sampai orang yang baik selama ni elok je layan aku tetiba pandang aku sebelah mata je? Kau perfect? Sekali lagi! kau perfect ke? Ya Allah.. banyaknya aku dah cuba untuk paham kau,tapi kau? Taknak cuba hormat aku ke?aku tak mintak banyak.sikit pun jadi la. please? Aku respect kau,tapi jangan sampai aku naikkan suara kat kau,nanti kau kata aku kurang ajar plak. Aku cuba oke,bukan tak cuba. Tapi kau ikot moood kau je nak layan aku.Bila rasa tanak,,takyah.Bila rasa nak kau datang tehegeh-hegeh. Tapiii bila dengan kawan2 kau 24 jam mood oke je.tak oke pun tetibe jadi tak oke. Aku ni macam sial sangat ke kat kau? Kalau ye,then tak payah paksa diri kau kawan dengan aku. FYI,aku pun tak hadap. Jangan kawan dengan aku sebab terpaksa.Aku tak minta. Aku bole jadi lone ranger. Nanti mati pun sorang2. Aku belajar bukan untuk kau. Aku belajar untuk Allah dan untuk mak ayah aku. Kau takpayah nak tunjuk protes kau depan aku. Aku takde masa nak layan perangai kebudak-budakan kau. Paham? Kau sepatutnya lebih tau sebab kau lebih dulu makan garam. Bukan aku. Kalau rasa dah besar,act like one! oke? sekiannnn~


#LuahanHatiLoneRanger


Wassalam~

Sunday, 17 November 2013

untuk kau!

Assalamualaikum~

Sebulan lbh lagi, then final will be coming.
Kuatkan aku ya Allah~
Aku tak sanggup dan aku tak kuat nak berdepan dengan orang2 yang fake.
Yang sendiri buat salah tapi tak mengaku salah.
yang buat salah, tapi tunding jari dekat orang lain
yang pura pura baik
yang pura-pura tak pernah buat salah
yang tak mengaku salah!
yang macam haram! tau?

Ape korang rasa aku ni?
mungkin aku nampak jahat
mungkin aku nampak tak matang setanding dengan usia aku
Tapi nilai dia jugak,jangan nilai aku je.
Kenal aku jugak sebelum kau terima bulat2 cerita dia!
Sebulan lebih lagi dan semoga aku tak jumpa dia buat selama-lamanya.
walaupun satu fakulti,semoga aku tak nampak dan tak bertembung dengan muka berlagak dia tuh!
muka macam bagus bagus sangat!
Kau tak balik rumah lagi bagus!
Kau menumpang kat rumah kawan kau lagi bagus!
Aku puas buang no kau!aku puas remove kau dari semua friend list aku.
Biar aku nampak tak matang,asalkan aku tak sakit hati
asalkan aku tak jadi bodoh hargai kawan yang tak pandai hargai aku
macam KAU!

Ya Allah,
aku rindu kawan2 aku.
Aku rindu zaman sekolah.
Aku rindu zia-fei~
Aku rindu zaman diploma.
Aku rindu Maisara, Anis, Ir, Bella walaupun dulu hakikatnya aku tak sabar nak habes diploma.
Seriously, I dont really like my place now,my environment, my situation.
:'(


*mood tak stabil*